Linda Halldén


Verksam hästmassör i MälardalenJag har varit nyfiken på djur hela mitt liv. Under min uppväxt hade jag många olika typer av smådjur och mina föräldrar uppmuntrande intresset. Valde att gå Naturbruksgymnasiet i Spånga med inritning smådjur. Genom min praktik på gymnasiet fick jag mitt första jobb som djurvårdare på Järvzoo. Arbetade under hela min tonårstid extra på en visningsgård på Järvafältet. Här hade jag jag också möjligheten att rida på den Nordsvenska travaren Greisarn. Han såg till att alltid vara snabbast av alla. Blev många uteritter på egen hand eftersom vi inte var så bra på att hålla jämt tempo med sällskapet. All denna tid som jag spenderat med djuren, med hästen i skogen, timmarna i djurparken på morgnarna innan öppning, fodra och mocka åt smådjuren i visningsstallet har betytt mycket för mig. Jag arbetade ett år ideelt på ett stuteri men efter det tog jag en paus från djuren och prövade ett liv i storstaden. Det resulterade i 2 underbara barn och nya erfarenheter. 


Spolar fram 20 år tills idag för att ta en ögonblicksbild. Bor sedan september 2022 med min man Stefan på en gård norr om Enköping. Här bor vi tillsammans med en långhårig collie och 4st hästar. Jag har en ung Lusitanovalack som jag rider och min man har ett svenskt halvblod och två Wielkopolski (polska valrmblod) som han använder i sportkörning och uppdragskörningar. 


Funderat på hur jag vill utveckas med häst. Gått olika kurser och provat olika disipliner. Det jag kommit fram till är att den extra gnistan finns i kommunikationen och välmåendet hos hästen. När jag började nosa på Axelsons massageutbildning tog det inte lång tid innan jag var fast. I massagen fanns allt jag sökte. En hästmassör från Axelsons har gedigen kunskap om hästens anatomi och avläser hästens extriör men den starkaste upplevelsen jag haft under utbildningen är hur central och livsnödvändig beröringen är. En kropp har så mycket att berätta. 


Jag ser fram emot att möta er och lyfta er som ekipage! 


Konstnär: Jouline Sundlöf

Linda Halldén
Diplomerad Hästmassör Utbildning


Diplomerad hästmassör 2022-2023

Axelsons Animal Massage School

https://axelsonsanimalmassage.se